Promocije romana „Taoci snova“ u Beogradu (10. decembar) i Novom Sadu (12. decembar)

Promocija romana Taoci snova Anice Lazin biće održana u petak, 9. decembra u 19 časova u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu, Kneza Miloša 1a. Na početku će se obratiti glavna urednica i direktorka izdavačke kuće Akademske knjige Bora Babić i šefica Odeljenja za odnose sa javnošću Ambasade Kanade Olgica Marinković. O romanu će govoriti urednica izdanja Žaneta Đukić Perišić, autorka pogovora Aleksandra Đuričić i autorka romana Anica Lazin. Odlomke romana će čitati glumac Svetozar Cvetković, dok će događaj muzikom upotpuniti sopranistkinja Aneta Ilić i pijanista Vladimir Gligorić.

Druga promocija romana Taoci snova biće održana u ponedeljak, 12. decembra u 19 časova u knjižari „Bulevar books“ u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 6. Na početku će se obratiti glavna urednica i direktorka izdavačke kuće Akademske knjige Bora Babić, dok će o romanu razgovarati urednica izdanja Žaneta Đukić Perišić, autorka pogovora Aleksandra Đuričić i autorka romana Anica Lazin. Odlomke iz romana će čitati Ana Kukolj Jović.

O romanu Taoci snova:

Anica Lazin plete raskošnu priču o nekoliko generacija porodice Laman koja svoja lutanja započinje u doba Marije Terezije, naseljavajući se na trusnom banatskom tlu. S druge strane, paralelni tok radnje otkriva nam sudbinu Gustava Malera. Inspirisana Malerovom muzikom, autorka nam približava njegovu umetnost kroz priču o iskušenjima kompozitorovog života, ispunjenog preispitivanjima, nesrećama, nerazumevanjem i porodičnim gubicima. Veličanstvena saga o potrebi za ukorenjenošću i sudbinskim preokretima koji nikako nisu lišeni žive veze sa istorijskim strujanjima epohe, pretvara se u povest u kojoj seobe otkucavaju ritam života ljudi lutalica, stvarajući porodične legende kao zamenu za izgubljene korene.

Žaneta Đukić Perišić

Anica Lazin rođena je u Kikindi i odrasla u Beogradu gde je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti. Radila je kao autor emisija i muzički urednik na Prvom programu Radio Beograda. Autor je kratkih priča, priloga, muzičkih kritika i scenarija za radiofonske emisije, kao i operskih adaptacija na scenama u Montrealu. Objavljuje članke za novine i povremeno drži predavanja na fakultetu. Njen roman, Tisza, napisan na francuskom, objavljen je 2010. godine u izdanju Trois-Pistoles. Redovni je član Udruženja književnika Kvebeka (Kanada).

Najnoviji Naslovi