Uslovi kupovine

1. Kupovina i načini plaćanja

Kupovina na sajtu Akademske knjige se vrši jednostavnim klikom na taster Dodati u korpu pored željene knjige. U gornjem desnom uglu videćete svoju porudžbinu u korpi. Naručena pošiljka po izboru kupca može biti naplaćena prilikom pouzeća ili odmah, ukoliko kupac želi da izvrši plaćanje nekom od platnih kartica. Sve cene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Račun za kupljene knjige biće poslat zajedno sa knjigama.

2. Dostava knjiga i poštanski troškovi

SRBIJA 

Ukoliko kupac izabere opciju plaćanja pouzećem ili nekom od platnih kartica, Akademska knjiga će istog dana kada primi porudžbinu, izvršiti slanje knjiga putem Pošte Srbije. Troškovi poštarine obračunavaju u skladu sa pravilnikom pošte. Kalkulator poštarine možete videti na sledećem linku: http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/kalkulator-postarine.asp

Ukoliko prilikom plaćanja platnom karticom sajt naplati više sredstava nego što usluga dostave bude iznosila, kontaktirajte nas na email adresu office@nortz.rs radi refundacije razlike u ceni.

INOSTRANSTVO 

Dostava u inostranstvo vrši se DHL-om, Međunarodnom kurirskom ekspresnom dostavom. Preporučeno vreme isporuke DHL-om je od 3 do 5 radnih dana za porudžbine iz Evrope, dok za ostatak sveta isporuka DHL-om traje od 5 do 7 radnih dana. Za dodatne informacije možete posetiti sajt http://www.dhl.com.

Prilikom kupovine iz inostranstva, kupac snosi sve međunarodne bankarske troškove – plaća opcijom OUR.

IZJAVA O KONVERZIJI U SLUČAJU DRUGE VALUTE

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izrađen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

3. Korisnički servis:

Sve informacije u vezi sa narudžbinom, eventualnim reklamacijama ili otkazom narudžbine možete dobiti na: office@nortz.rs + 381 21 47 24 924 Vojvode Mišića 1, Novi Sad

4. Politika reklamacija

Reklamacije se mogu podneti u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, ukoliko je isporučena pogrešna roba ili ukoliko podaci na računu nisu odgovarajući. U tom slučaju, reklamaciju kupac šalje redakciji Akademske knjige u roku od 24 sata od trenutka prijema pošiljke na e-mail office@nortz.rs ili ličnim pozivom na telefon 021/47 24 924 Akademska knjiga će reklamaciju razmotriti u roku od 7 dana i o tome obavestiti kupca. Ukoliko se utvrdi da je knjiga oštećena tokom transporta ili je pogrešno isporučen naslov, najkasnije do 15 dana Akademska knjiga će izvršiti zamenu robe. Ukoliko podaci na računu nisu odgovarajući, najkasnije do 7 dana kupac će dobiti ispravljen račun.

5. Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Akademska knjiga će povraćaj izvršiti isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. U slučaju plaćanja pouzećem, kupac čija se reklamacija pokaže opravdanom, nije dužan da izvrši plaćanje, te Akademska knjiga snosi troškove poštarine povrata knjige.

6. Zaštita privatnosti korisnika

Prilikom naručivanja ili plaćanja knjiga, kupac unosi određene podatke potrebne za vršenje dostave. Lične podatke svojih korisnika Akademska knjiga će koristiti isključivo za slanje porudžbine, računa i eventualnih promena prilikom kupovine ili reklamacije. Podaci korisnika ni u kom slučaju neće biti predati trećoj osobi.

7. Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.