Promocija „Nove opšte istorije Meksika“ u Muzeju Vojvodine 12. oktobra

Promocija prve istorije Meksika na srpskom jeziku Nova opšta istorija Meksika, objavljene u izdanju novosadske izdavačke kuće Akademska knjiga, biće održana u sredu, 12. oktobra u 18 časova u Muzeju Vojvodine. Na početku promocije će se obratiti direktorka Muzeja Vojvodine mr Tijana Stanković Pešterac, ambasador Meksika gospodin Karlos Isauro Feliks Korona i glavna urednica i direktorka Akademske knjige Bora Babić, dok će o knjizi govoriti prevodioci i urednici izdanja doc. dr Bojana Kovačević Petrović i prof. dr Dalibor Soldatić i istoričar prof. dr Mihael Antolović.

Novu opštu istoriju Meksika je sa španskog jezika preveo tim prevodilaca: Bojana Kovačević Petrović, Dalibor Soldatić, Ljubica Trošić, Anđela Gašić, Ilija Stevanovski, Anđela Delić, Tijana Čupić i Tamara Nikolić.

Nova opšta istorija Meksika nudi sveobuhvatan pregled povesti te latinoameričke zemlje od njenih najstarijih stanovnika do danas. Dvadeset četiri stručnjaka tumači istoriju Meksika u 16 poglavlja, vodeći čitaoca kroz klasično i postklasično doba, godine osvajanja, ekspanzije i autonomije, period Nove Španije, proces sticanja nezavisnosti, novi poredak uspostavljen u XIX veku, epohu vladavine Porfirija Dijasa, Meksičku revoluciju, stvaranje nove države, modernizaciju Meksika i put od autoritarnog režima ka demokratiji u XXI veku.

Prva istorija Meksika ikada objavljena na srpskom jeziku pisana je učenim, a prijemčivim stilom i predstavlja dragoceno štivo kako za stručnjake iz istorije i srodnih oblasti, tako i za svakog zainteresovanog čitaoca koji će u njoj pronaći obilje podataka iz povesti jedne od najzanimljivijih zemalja na planeti.

Najnoviji Naslovi