Memoari jednog od najznačajnijih jugoslovenskih obaveštajaca

U izdanju Akademske knjige upravo su izašli iz štampe memoari Vladimira Vauhnika, jednog od najznačajnijih jugoslovenskih obaveštajaca 20. veka. Vauhnik je bio vojni ataše od 1938. do 1941. godine u nacističkoj Nemačkoj za vreme ambasadorskog mandata Ive Andrića, čovek koji je prvi otkrio Hitlerove planove za napad na Jugoslaviju i Sovjetski Savez, ali i vođa jedne od najvećih obaveštajnih agencija u okupiranoj Jugoslaviji.

U prvom srpskom izdanju Vauhnikove knjige Među špijunima, izdajnicima i junacima donosi se i opširan pogovor o njegovom životu i obaveštajnoj delatnosti sa nizom dokumenata iz arhive obaveštajnih agencija MI5 i CIA. Takođe se u knjizi donose i brojne arhivske fotografije koje su dosad bile nepoznate na našim prostorima. Među njima je i fotografija na kojoj se zajedno nalaze knez Pavle, Adolf Hitler i Ivo Andrić u Berlinu 1939, kao i zajednička fotografija Hermana Geringa i Ive Andrića. Knjigu je priredio Vladimir Petrović.

Knjigu možete poručiti na našem sajtu sa 25% popusta: https://akademskaknjiga.com/katalog/medju-spijunima-izdajnicima-i-junacima

Najnoviji Naslovi