Knjiga Bojane Kovačević Petrović predstavljena meksičkim čitaocima

Knjiga Karlos Fuentes u potrazi za identitetom (Akademska knjiga, 2019), koja je nedavno objavljena u prevodu na španski jezik u izdanju Univerziteta Veracruzana, predstavljena je meksičkim čitaocima 21. maja 2023. godine.

Predstavljanje knjige odigralo se na forumu „Miguel Vélez Arceo“ u okviru Međunarodnog sajma univerzitetskih knjiga. O knjizi su govorili: Pilar Ortiz Lovillo, istraživač sa Instituta za obrazovna istraživanja; Norma Angélica Cuevas Velasco, istraživač na Institutu za lingvističko-književna istraživanja i Bojana Kovačević Petrović, autorka knjige.

Pilar Ortiz Lovillo je na promociji rekla da se na stranicama ove knjige nalaze duboka promišljanja o okolnostima i pojavama koje su obeležile latinoamerički identitet i oblikovale nas kao ljude i zajednicu. Naglasila je da se u knjizi Bojane Kovačević može osetiti ljubav i divljenje koje autorka gaji prema Meksiku, Latinskoj Americi i delu Karlosa Fuentesa.

Norma Angélica Cuevas Velasco je istakla da se u ovoj knjizi vodi dijalog sa postojećim književnim strukturama Latinske Amerike, a posebno je naglašen odnos Fuentesa sa balkanskim zemljama. Rezultat ovog ogleda, prema njenim rečima, multikulturalni je mozaik koji čitaoca približava drugačijim horizontima i putevima čitanja.

Bojana Kovačević Petrović je rekla da delo Karlosa Fuentesa predstavlja najbolji deo meksičke i svetske književnosti, kao i da svako njegovo delo predstavlja pravi književni dragulj.

Opširnije o ovoj promociji možete saznati na: https://www.uv.mx/prensa/cultura/libro-de-bojana-kovacevic-renueva-la-obra-de-carlos-fuentes/

Fotografije: Luis Fernando Fernández

 

Najnoviji Naslovi