Gostovanje Kamij Lorans u Beogradu 16. maja

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete predstavljanju knjiga FILIP (IK Vaganar) i ŽENSKO (IK Akademska knjiga) francuske književnice Kamij Lorans (Camille Laurens) u utorak, 16. maja, u 18 časova u Francuskom institutu u Beogradu (Knez Mihailova 31).Pored autorke u razgovoru učestvuju prof. dr Vladislava Gordić Petković i prof. dr Nikola Bjelić.

Organizatori ovog događaja su Francuski institut i izdavačke kuće Vaganar Akademska knjiga iz Novog Sada.

 

Kamij Lorans (Camille Laurens, 1957) diplomirala je i predavala savremenu književnost. Piše romane, pripovetke, eseje, književne kritike i bavi se pozorištem. Objavila je romane Index, Romance, Les travaux d’Hercule, L’Avenir, L’Amour, Ni toi ni moi, Romance nerveuse, Celle que vous croyez. Zbirkom priča Philippe započela je istraživanje odnosa književnosti i stvarnosti. Od tada često piše o sebi na literarno obrađen način. Za roman Dans ces bras-là dobila je Nagradu „Femina”. Dela su joj prevedena na tridesetak jezika.

 

Knjigu Žensko možete poručiti na našem sajtu sa specijalnim popustom na stranici: https://akademskaknjiga.com/katalog/zensko

Najnoviji Naslovi