AKADEMSKA KNJIGA NA SAJMU KNJIGA 2023.

Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Akademska knjiga će svoja izdanja predstaviti u areni sajamske hale 1 na štandu broj 1108 od 21. do 29. oktobra. Sve informacije o radnom vremenu sajma, lokaciji i ulaznicama možete pronaći na internet-stranici Beogradskog sajma.

Između dva sajma Akademska knjiga je objavila oko 60 novih naslova, među kojima su kapitalna dela iz različitih oblasti društvenih i prirodnih nauka. Posebno izdvajamo knjige Tome Piketija „Kapital i ideologija“ i „Kratka istorija jednakosti“, „Istoriju Srbije. Od ranog srednjeg veka do danas“ Dejana Đokića, „Matematički sistem“ antičkog naučnika Ptolomeja, studiju „Marks, Vagner, Niče“ Helfrida Minklera, knjigu sećanja savremenika „Ko je bio Ivo Andrić“…

Takođe smo objavili i niz izuzetnih književnih dela, među kojima su „Priče“ Aleksandra Solženjicina, „Kada prestanemo da razumemo svet“ Benhamina Labatuta, „Mlekadžija“ Ane Berns, „Častan izlaz“ Erika Vijara, „Godišnja gozba Grobarskog bratstva“ Matijasa Enara…

 

SAJAMSKI POPUSTI

Sve te knjige, ali i sva naša prethodna izdanja, moći ćete da kupite sa specijalnim sajamskim popustom od 30%. Za vas smo spremili i odabrane naslove koje ćete moći da kupite po znatno sniženim cenama na štandu Akademske knjige.

Na sajtu Akademske knjige vas od 16. do 31. oktobra takođe čekaju veliki sajamski popusti, tokom kojih ćete sva naša izdanja moći da kupite sa popustom od 30%, a veliki broj naslova je na popustima od 50% i 70%. Spisak naslova na specijalnim popustima možete pronaći na stranici: https://akademskaknjiga.com/knjige-na-akciji

 

GOSTOVANJA INOSTRANIH AUTORA

Tokom Sajma knjiga ugostićemo četiri istaknuta inostrana autora Akademske knjige.

Matijas Enar će svečano otvoriti sajam 21. oktobra, a istog dana u 19.30 časova na štandu Akademske knjige će potpisivati svoje knjige i družiti se sa čitaocima. Sutradan, 22. oktobra sa početkom u 16.30 časova, na Francuskom štandu Matijas Enar će predstaviti knjigu „Godišnja gozba Grobarskog bratstva“. Na promociji će govoriti i Tamara Valčić Bulić, Igor Marojević i Bora Babić.

Iz Dablina dolazi istaknuti istoričar Dejan Đokić koji će u nedelju 22. oktobra u 15 časova potpisivati primerke „Istorije Srbije. Od ranog srednjeg veka do danas“, a u ponedeljak 23. oktobra sa početkom u 18 časova ova knjiga će biti predstavljena na štandu Akademske knjige.

Toma Piketi će na štandu Akademske knjige u subotu 28. oktobra u 13.30 časova potpisivati svoje knjige. Veče pre toga, u petak 27. oktobra sa početkom u 20 časova, Toma Piketi će održati predavanje „Kratka istorija jednakosti“ u dvorani Kulturnog centra Beograda.

Zajedno sa Tomom Piketijem na štandu Akademske knjige svoje knjige će potpisivati i Žilija Kaže. Ona će u subotu 27. oktobra sa početkom u 11 časova održati predavanje „Political Inequality and the Financing of Democracy“ na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

 

PROMOCIJE NA ŠTANDU AKADEMSKE KNJIGE

Tokom sajamskih dana na štandu Akademske knjige održaćemo tri promocije.

U nedelju 22. oktobra sa početkom u 19 časova biće predstavljena knjiga „Anđeo nestajanja“ Slobodana Šnajdera. O knjizi će govoriti autor Slobodan Šnajder i književna kritičarka Vladislava Gordić Petković.

U ponedeljak 23. oktobra sa početkom u 18 časova predstavićemo kapitalnu „Istoriju Srbije. Od ranog srednjeg veka do danas“. O knjizi će govoriti autor Dejan Đokić, novinar i publicista Mijat Lakićević i direktorka glavna urednica Akademske knjige Bora Babić.

U utorak 24. oktobra sa početkom u 18 časova biće predstavljena knjiga „Napokon“. O knjizi će govoriti autor Franja Petrinović i pisac i urednik u IK Akademska knjiga Vladimir Petrović.

 

GOSTOVANJA AUTORA I POTPISIVANJE KNJIGA NA ŠTANDU

U toku sajma na štandu Akademske knjige će gostovati brojni autori koji će potpisivati svoje knjige i družiti se sa čitaocima.

 

RASPORED GOSTOVANJA

Subota 21. oktobar

19.30 – Matijas Enar

 

Nedelja 22. oktobar

15.00 – Dejan Đokić

 

Ponedeljak 23. oktobar

13.00 – Olga Srećković Franić

16.00 – Borislav Čičovački

 

Utorak 24. oktobar

12.00 – Oto Horvat

14.00 – Marko Nedić

15.00 – Milan Gromović

16.00 – Srđan Atanasovski

 

Sreda 25. oktobar

13.00 – Ratko Dunđerović

15.00 – Vasa Pavković

16.00 – Ana Đorđević

 

Četvrtak 26. oktobar

13.00 – Luka Filipović

18.00 – Slaviša Grujić

18.00 – Dejan Petrović

 

Petak 27. oktobar

15.00 – Slobodan Samardžić

17.00 – Kornelije Kvas

 

Subota 28. oktobar

13.30 – Toma Piketi i Žilija Kaže

 

Nedelja 29. oktobar

12.00 – Žaneta Đukić Perišić

14.00 – Radivoj Radić

 

NOVI NASLOVI KOJI IZLAZE ZA SAJAM KNJIGA

 

 

 

Najnoviji Naslovi