Erih Unger (1887-1950) bio je židovski filozof koji je objavljivao mnoge članke i brojne knjige. Njegovi radovi pokrivaju širok spektar tema: poezija, politička teorija, opšta i jevrejska filozofija.
Rođen u Berlinu 1887. godine, dr. Erih Unger je od ranog uzrasta bio zainteresovan za nove ideje i intelektualne rasprave. Pohađao je školu u Berlin-Lichterfelde, bogatom rezidencijalnom području koje je bilo pod jakim uticajem pruskog plemstva i pripadnika pruskih oružanih snaga. U školi u „Friedrich-Gymnasium“ upoznao je Oskara Goldberga koji je vodio književni klub u dobi od sedamnaest godina. Кao mladić, Unger je postao jedan od osnivača književnog ekspresionističkog pokreta u Nemačkoj.
Prvi svetski rat dočekao je Ungera u Švajcarskoj, gde je stekao nove prijatelje, među kojima je bio Valter Benjamin koji se divio njegovom radu.
Dolazak Hitlera završio je njegovu obećavajuću akademsku karijeru, a Unger je svoju mladu porodicu odveo u izgnanstvo 1933. godine, prvo u Pariz, a kasnije (1936) u London, gdje je do kraja života živeo 1950. godine.

Title