Dragan Koprivica rođen je 1953. u Nikšiću.
Studije ruskog jezika i književnosti završio je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1976. gde je i magistrirao 1983. godine. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 1992. godine, a od 2005. je redovni profesor na predmetu ruska književnost na istom fakultetu. Živi u Podgorici.
Koprivica je afirmisani prozni i dramski pisac, TV-scenarista, pesnik, aforističar, književni i pozorišni kritičar i esejist. Bavi se režijom u eksperimentalnom teatru.
Na Festivalu festivala u Trebinju svojim predstavama Samit i Park osvojio je prve nagrade 2004. i 2006. godine. Samit je potom izvođen i na festivalima u Pragu (2005) i Kairu (2007). S dramskim studijom KIC “Budo Tomović“ iz Podgorice postavio je i autorske predstave Istočno od pakla, Još jedan ispit, Danski sindrom, U ovu kuću sve može, Striptizeta, a po njegovom tekstu Dramski studio Filozofskog fakulteta iz Nikšića izvodi komad Čovjek centrifuga. Koprivica je autor scenarija TV serije Oriđinali, koja je emitovana u režiji Živka Nikolića (1996). Ekranizovana je i njegova TV-serija Doktori kod Bolandže (2002).
Dobitnik je nekoliko književnih nagrada („Branko Ćopić“, „Risto Ratković“…). Objavio je više od deset knjiga, među kojima i dve zbirke aforizama: Bez kvoruma (2000) i Glupizmi (2004).
Štampane su mu Monodrame (1997) i roman Vesela Amerika (2007). Iz savremene književnosti objavio je studiju Privatni simpozijum o romanu Mira Vuksanovića Semolj gora.
Priprema zbirku svojih izabranih drama.

Title