Slavoj Žižek dobitnik Povelje “Radomir Konstantinović”!

Slavoj Žižek. Kao lopov u noći.

Planetarni filozof Slavoj Žižek izabran je za jednog od dobitnika Povelje “Radomir Konstantinović” za delo „Kao lopov u noći. Kako misliti kapital“, u prevodu Darka Ilina i u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada.

Članovi žirija prof. dr Vladimir Gvozden, dr Ivan Milenković i predsednik prof. dr Gojko Tešić doneli su jednoglasnu odluku da se izuzetno ove godine, povodom desetogodišnjice smrti

subotičkog književnika i filozofa Radomira Konstantinovića, dodeli deset Povelja „Radomir Konstantinović”, dok su izbor autora i dela opisali ovim rečima: “antologijski je po svemu, a ono što je, svakako, najvažnije – ova ostvarenja su, nesporno, deo konstantinovićevske tradicije modernosti na bivšim jugoslovenskim prostorima.“ Ostali dobitnici su Oto Tolnai, Bora Ćosić, Filip David, Dragan Prole, Ivan Lovrenović, Ješa Denegri, Boža Koprivica, Vlah Bogišić i Tomislav Brlek.

Žiri je predložio da priznanja zajedno sa dobitnicima istoimene nagrade iz prethodnih godina, budu učesnici simpozijuma koji će biti posvećen sveukupnom stvaralačkom opusu Radomira Konstantinovića.


https://akademskaknjiga.com/katalog/kao-lopov-u-noci-kako-misliti-kapital/