Prodajna mestaBulevar Mihajla Pupina 22, Novi Sad + 381 21 65 71 610 office@akademskaknjiga.com Prijava na newsletter

Retrospektiva meseca

Dragi čitaoci i saradnici,

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, Akademska knjiga je „probila led” objavljivanjem dva nova naslova: „100 ODISEJA (I NOĆ VIŠE)” Novice Milića i „STRUKTURA UMETNIČKOG TEKSTA” Jurija Lotmana, kao i pripremom promocija knjiga u Kragujevcu i Novom Sadu.

O T K A Z A N O
Novi datum biće objavljen naknadno


Predstavljanje dela „AGON I MELANHOLIJA. Život i delo Miloša Crnjanskog” Gorane Raičević biće održano 28. januara u 18 časova u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić” u Kragujevcu. Razgovor sa autorkom će voditi direktor Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” Mirko Demić.
***
Obimna monografska studija (agon i melanholija) o životu i delu pisca Miloša Crnjanskog (1893–1977) Gorane Raičević predstavlјa rezultat dvodecenijskih izučavanja fokusiranih prvenstveno na sam autorov književni i publicistički opus, zatim na analize i tumačenja mnoštva
studija, eseja, naučnih radova i knjiga napisanih o njegovom delu, ali i na proučavanja istorijskog konteksta – vremena i prilika u kojima je autor živeo i stvarao i to na temelјu arhivskih izvora (prepiska), kao i svih drugih dostupnih relevantnih istorijskih referenci i istorijske građe. U tom svetlu posmatrano, kroz priču o životu i delu Miloša Crnjanskog moguće
je pratiti istorijske i političke prilike burnog 20. stoleća koje su određivale i usmeravale sudbinu austrijskog Srbina, što će, upravo zbog činjenice da se rodio van vlastite države, veliki deo svog opusa posvetiti temi bezdomnosti, lutanja i seoba naroda koji nema svoje granice.


Promocija knjige akademika Tibora Varadija „Protivnarodni osmeh” biće održana 2. februara u 18 časova u Svečanoj sali Ogranka SANU u Novom Sadu. O knjizi će govoriti Milivoj Nenin, Bora Babić i autor.
***
U svojoj četvrtoj knjizi dokumentarne proze „Protivnarodni osmeh”, Tibor Varadi ponovo nas je uveo u svoju stvaralačku radionicu. Iz advokatske arhive svojih predaka plete priče u kojima nas premešta iz prošlosti u sadašnjost i u kojima spaja nespojivo. Komotan je u svojoj slobodi da
prividno piše o čemu hoće, dok je, s druge strane, odgovoran prema priči koju je započeo. I kada se seli iz dosijea u dosije, to nisu proizvoljna lutanja, već traženje paralela između različitih sudbina, ne bi li se naposletku došlo do onoga o čemu ne postoji pisani trag.

Pripremamo nova izdanja koja će se uskoro naći u celom regionu. Zato nas pomno pratite na našim profilima društvenih mreža. Naslove koji su u planu možete pronaći u odeljku „U pripremi” na sajtu Akademske knjige.

Podsećamo vas da na našem sajtu traje popust od 20% na sva izdanja.
Ukoliko želite da izbegnete troškove poštarine, možete nas posetiti i u našoj redakciji na Bulevaru Mihajla Pupina 22/4 i knjigu kupiti na licu mesta.

Pišite nam za sve nedoumice i ideje,
Vaša Akademska knjiga

Najnoviji Naslovi

Prijava za Newsletter

Flag_of_Europe.svg
Akademska knjiga © 2022