Prodajna mestaBulevar Mihajla Pupina 22, Novi Sad + 381 21 65 71 610 office@akademskaknjiga.com Prijava na newsletter

Mesec istorije na sajtu Akademske knjige

U toku meseca oktobra pripremili smo pravu poslasticu za sve ljubitelje istorije. Sa popustom od 30% moći ćete da kupite šest kapitalnih istorijskih studija.


Fernan Brodel, jedan od najznačajnijih istoričara dvadesetog veka, u knjizi Sredozemlje u starom veku nas vodi u praistoriju i antiku stvarajući nenadmašno napisanu istoriju začetka velikih otkrića koja su odredila današnji svet.


Studija istaknutog francuskog istoričara Roberta Mišambleda predstavlja istoriju nasilja od srednjeg veka do današnjice. Govoreći o različitim oblicima nasilja, Mišambled pokreće veliko pitanje: da li je nasilje zapravo deo naše prirode ili je samo posledica društvenih okolnosti?

Kapitalna studija Leopolda Rankea Srbija i Turska u devetnaestom veku plod je višegodišnjih istraživanja ovog vrsnog istoričara. Vešto koristeći brojne izvore i svedočenja savremenika, Ranke stvara sasvim sigurno najiscrpniju istoriografsku studiju o devetnaestom veku na našim prostorima.

Proučavajući čovekov odnos prema prirodi, njegovo ophođenje sa bolestima i različitostima, kao i specifičnosti urbanizacije, različite oblike građanskih uređenja, zakonitosti migracija i života u stalnim naseobinama, Jirgen Osterhamel u ovoj izuzetnoj istoriji 19. veka predstavlja sliku sveta koji stoji na prekretnici.

Kroz 16 poglavlja ove knjige, grupa istaknutih istoričara predstavlja istoriju Meksika, vodeći nas od država Maja i Asteka, preko španskih osvajanja i borbe za nezavisnost do današnjice. Kompletan pregled društvene, političke i kulturne istorije ove izuzetne zemlje.

Kapitalna studija Slavka i Ive Goldštajna sasvim sigurno je najiscrpnija knjiga o životu i političkom delovanju Josipa Broza Tita. Korišćenje ogromnog broja istorijskih izvora sjedinjeno je sa neutralnim pogledom na ovu istorijsku ličnost koja i danas privlači veliku pažnju.

Najnoviji Naslovi

Prijava za Newsletter

Flag_of_Europe.svg
Akademska knjiga © 2022