Kratak film o prevođenju

Projekat prevođenja i objavljivanja književnih dela

Rad na projektu Akademske knjige Modernost i tradicija evropske književnosti počeo je u januaru 2019, a završiće se početkom 2021.

Projekat obuhvata 7 književnih dela (romani, drama, poezija). Jezici sa koji se prevodi su FRANCUSKI, MAĐARSKI, NORVEŠKI, POLJSKI, HOLANDSKI I ČEŠKI.

S obzirom na to da je prva godina, dakle, 2019. predviđena za objavljivanje dela, naredna 2020. biće obeležena promocijama književnih prevoda u Srbiji i u regionu. Knjige iz našeg projekta će biti prezentovane na sajmovima u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Herceg Novom, Podgorici, Zagrebu i Sarajevu, i u mnogim institucijama kulture u kojima Akademska knjiga inače promoviše svoja izdanja i sa kojima ima dugogodišnju saradnju. Nastojaćemo da se svako književno delo promoviše onim redom koji je naveden u kalendaru. O knjigama će pored književnih kritičara govoriti i njihovi prevodioci. Akademska knjiga je ugostila mnogobrojne svoje autore iz inostranstva, književnike i univerzitetske profesore. Ideja nam je da pozovemo sve žive pisce čije knjige objavljujemo u okviru podržanog projekta i predstavimo ih našim čitaocima.