FESTIVAL KNJIGE NA OTVORENOM – KNJIGA NA TRGU 24. I 25. OKTOBAR

Akademska knjiga učestvuje na festivalu knjige na otvorenom Knjiga na Trgu, u subotu i nedelju 24. i 25. oktobra!

Budući da ove godine zbog zdravstvene bezbednosti nije bilo moguće realizovati Međunarodni beogradski sajam knjiga, izdavači okupljeni u Udruženju profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) odlučili su da izađu u susretu svojim čitaocima i da izađu na Trg Republike u Beogradu dvodnevnim festivalom Knjiga na Trgu, u subotu i nedelju, 24. i 25. oktobra.
Manifestacija Knjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima u formi festivala knjige na otvorenom. Knjiga na Trgu je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Biće izložena nova izdanja kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti ‘’nevidljivih’’ izdanja. Čitaoci koji dođu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova !
Za nastup na Trgu prijavljeno je dvadeset pet profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro trista kvadratnih metara. Posetioci će na festivalu knjige moći da vide i uz specijalne festivalske popuste od 30 do 70% i kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti i humanistike.
S obzirom na to da je preporučena povećana opreznost u zatvorenim prostorima, organizacijom festivala knjige na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.
Programi koji okupljaju veći broj ljudi na jednom mestu i u dužem intervalu zato neće biti organizovani. Ali da bi se ipak zadržala festivalska atmosfera, uz podršku medija, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije učiniće ovu manifestaciju vidljivom i uspešnom u komunikaciji s javnošću Beograda nizom akcija i nakon vikenda na Trgu Republike.

Radno vreme festivala Knjiga na Trgu je od deset do dvadeset dva časa oba dana.
**********
Maske na lica, knjige u kolica!

Najnoviji Naslovi